Tuesday, December 16, 2014

Malaysia Airlines New Leaf

Aku misteri betul, ramai betul yang sensitif, inovatif kretif apabila talent asing di angkat jadi CEO baru MH. Serious aku misteri. Berikut ialah point kemisterian aku


  1. Ko keje dengan MH? 
  2. Apa effect ko sapa dilantik jadi CEO dia kalau intention nya adalah memulihkan MH?
  3. Dah selidik background dia? Kalau dah sure ko tau dia sekarang CEO Aer Lingus. Dia selamatkan Aer Lingus dari bungkus. He has strong background of aviation, shouldnt he be the most right person to save our national carrier yang almost bungkus tiap-tiap tahun catat kerugian berbillion?
  4. Kalau bukan orang expert bidang aviation, ko harapkan selamatkan kebanggaan kita, nak harapkan siapa? Mahathir? Dia tau sembang ja, proton nak bungkus, (Petronas mujur tak bungkus), Paklah? Cukup paklah tempatkan adik beradik dia catering makanan sampai kita meninggal. Nak harapkan pembangkang? Well, Selangor pun goncang, nak manage aviation? kahkahkah, what a joke
  5. The truth is, no one i repeat no one among ourselves can be the CEO of MH (at the moment). See the current CEO? Apa profile dia?
  6. Ahmad Jauhari Yahaya - > Sebelum menyertai Penerbangan Malaysia beliau merupakan pengarah urusan Premium Renewable Energy (M) Sdn Bhd. Karier beliau bermula dengan ESSO Malaysia Berhad kemudiannya menyertai The New Straits Times Press (M) Berhad dengan jawatan terakhir sebagai Pengurus Besar Kanan Kumpulan, Pengeluaran dan Pengedaran pada tahun 1990 (info dari wikipedia). 
  7. Yes, he did a good job but turning it half new leaf tapi would it be better to get someone with aviation industry background rather than Energy background? 
  8. How many local need to be appointed and sacked before we all could admit that local hands are and always be tight by certain hidden hand and cant work at their best because always gonna be interfering by someone at all the level
Okay itu je aku nak sembang, 

PS: Warga kerja HARAKAH mohon diam. Semua nak politikkan nak bagi rakyat emo. Jangan sembang pasal aviation dalam surat khabar korang. Geli bijik mata aku nak membacanya. At least do some homework dun just blindly writing without fact on why and how and who. 

Thank you.




2 comments:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)