Monday, October 20, 2014

Mari Menyentuh Anjing.

Aku sebenarnya sudah tak wujud di alam internet ke apa? Kenapa aku baru tau pasal isu umah2 Islam Malaysia yang sibuk nak memegang anjing neh sampai ada program mari memegang anjing kat Selangor. Lulus pulak tu dek Majlis Agama Islam. Kesialan apa kah ini?

Kenapa ramai betul orang Islam Malaysia sekarang feeling urban nak pegang najis berat tu? Sebab comel? Sebab cuteee sangat, sebab bulu2 gebu? Behtu kenapa kucing tepi jalan tu ko menjerit cam orang gile kalu dia datang gesel? Tak berbulu? Tak najis lak tu... Taknak lak pegang-pegang.

Pehtu ada lak yang bijok pandai cakap this is like killing two birds with one stone. Boleh pegang anjing then leh belajar cara buat samak. Yenadeiii.. kalau tak pegang binatang najis berat tu, tak boleh ke belajar samak? Guwe dulu setazah suruh bawak tanah liat dari rumah dek nak belajar cara samak, takde lak setazah guwe suh bawak anjing sekor sorang tuk belajar cara-cara menyentuh supaya terkena (keyword TER!!! bukan sengaja nak Kenakan) najis mughallazoh. 

Dalam banyak-banyak binatang, kenapa yang Allah swt cakap najis berat tu jugak yang feeling umah Islam nak sentuh. Tu lembu kerbau tu berapa ramai nak gi feeling sentuh? Rimau? Singa? Ular? Eh ular tau lak geli la apa la.. Pegang ular tak kena samak tauuu..

Tapi depa neh kalu orang argue, mesti nak counter balik, anjing pun binatang ciptaan Allah swt jugak. Walaweh, nyamuk aedes pun binatang ciptaan Allah gak, adakah dia suh kita bela buat zoo tuk nyamuk aedes? Idok kan? 

Counter balik, tak haram pegang, haram lagi pegang bukan muhrim. Payah weh kalau layan golongan urban neh. Bila depa rasa logik akal depa ada semua jawapan berbanding apa yang telah ditetapkan oleh agama, maka inilah jadinya. Program Menyentuh Anjing. Kalau kering takpe katanya, saliva anjing tu yang najis mugholazoh. Ya lah sebab Anjing kan mandi pakai shampoo lepastu blow dry pakai hair dryer kan..... gitulah kita...

PS: Banyak kali aku tertypo Najis as Najib. Mana-mana Najib aku mohon maaf sekiranya ada lagi yang aku lum betulkan. Sekian. 

2 comments:

Hasbullah Pit said...

Penganjur tu macam nak kasi amik benda ringan dalam hukum je...

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI