Thursday, February 06, 2014

Toll Tak Naik,.. Syukur Malaysia Masih Aman

Dari semalam hingga ari neh berita sebok canang atas keperihatinan kerajaan Malaysia, toll tak jadi naik tahun ini maka kerajaan Malaysia akan membayar ganti rugi kepada perjanjian konsesi kepada mana-mana pengusaha lebuhraya yang terbabit. Angka sembang kencang, ratus-ratus juta mesti sebuk.

Aku tak faham seme neh, 
1. Kerajaan juga yang gebang (lengkap dengan jadual) berapa ringgit kenaikan baru (tadak sapa tanya pun..)
2. Kerajaan juga yang sebok kata tak jadi naik sebab prihatin dengan kos sara hidup rakyat yang makin meningkat.

Ketahian apakah ini... ko nak orang nampak ko sebagai hero gaban angkasalepas kan? Konon penyelamat. Tollman gitu kaedahnya. Kalau dah tau tak akan dinaikkan, toksah la berdrama bagi rakyat emo sakit otak fikir mana nak fork out the additional RM50-RM200 per month for tolls. (Macam guwe)

Satu lagi guwe tak faham neh;

Sapa dalam pihak kerajaan yang cerdik bijok bistari asyik approved dan signed perjanjian konsesi yang balik-balik merugikan pihak kerajaan neh? Asyik2 kena bayar ganti rugi kat syarikat konsesi.. Siapa sebenarnya yang berkuasa kat Malaysia neh, kerajaan kah, orang highway kah? Masa nak draft perjanjian tu, apa yang diambil kira?

Pertambahan jumlah kereta yang bakal lalu setiap highway tu setiap tahun amik kira tak? 
Jumlah dijangka dapat dalam setahun, vs actual income kira tak?

Bukan apa, contoh LDP, BESRAYA, NKVE seme tu.. jam nak mampos kot tiap-tiap pagi petang. Bohong la kalu kata tak untung. Kalau macam LEKAS tu aku terima la kalau dia nak naikkan, memang sepi suram jah. Time PLUS SEMBAN KL jem nak mampos pun dia tenang je lagi. Ini Highway2 dalam kolumpo yang tak macam highway time pergi dan balik keje neh memang aku doubt la tak dapat untung. Ko buat jalan 3 lanes, ko dah expect berapa banyak kete masuk.... so kalau sampai jem tu bukan ke menandakan more than the capacity which equal to more income?

So jadahnya orang buta signed perjanjian konsesi tu pejam mata je sign? Menyampeh..

1 comments:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI