Thursday, January 03, 2013

Selamat Tahun 2013

Selamat pagi, tengahari dan malam kepada semua. (sila amik waktu yang sesuai dengan waktu korang baca lah ya).

Dah lama guwe tak menulis. Last posting pun setahun lepas. Alhamdulillah, guwe hidup bernyawa lagi. Life is changing fast tapi guwe masih begini. Pasrah dengan kehidupan. Eceh.. lu jangan ejek guwe la. Guwe tengah mood sentimental teringat bantal kecik guwe tuk dipeluk neh.

Sejak wa kerja jauh dari Kuala Lumpur neh, wa memang banyak berangan time pergi balik kerja. Almaklumla ari-ari lalu NPE sumpah tak jem tuh. Heaven woo tak kerja kolumpo (walaupun kena bayar tol berketul-ketul). Banyak je idea wa datang nak menulis. Tapi tak sempat nak menulis pulak. Sempat fikir je camne tu?

Okaylah guwe rasa guwe dah habis cerita update pasal life guwe. Guwe bukan artis nak tepek gambar kuceng guwe sentiasa. Cukup guwe tulis sudahlah. Nanti guwe sambung pasal hidup guwe yang best. Sekarang guwe duk di rumah 4tingkat (campur bayang-bayang) dengan 4 buah kereta (campur bayang-bayang), dengan 2 ekor kuceng (campur bayang-bayang). Anak guwe dah ada 4 kaki (merangkak la oi), dan laki guwe menten 1 (yang neh takde bayang)

Guwe ada nak melezer skit sebenarnya. Sejak tua neh guwe menyampah dengan beberapa perkata dalam social network yang guwe rasa nak muntoh pelangi. The top two list guwe so far. (guwe tulis dua, padahal 3, tapi sebenarnya banyak lagi).

1. Pompuan gomok rupa nan ado umur 30 an (tapi rupa cam dekat 40-an) sebok upload gambo snap sendiri (super camwhore) pehtu caption dia lawa. Wehhh lu tertukar antara mende nama tepon dengan cermin ke atau cermin semua pecah retak sebab tak sanggup layan lu punya super perasaan? Seminggu sekali okay la, guwe pasrah la. Kalau hari-hari (3-4kali sehari) tambah dengan status lu memang cun jelita, memang guwe muskil la. Tambah lak bila lu up ramai orang like. Orang tu semua sama level low IQ macam lu gak ke? Muskil weh muskil

2. Orang yang obses dengan anak. Wei orang lain pun ada anak gak. Berapa keping sehari lu nak post gamba kat facebook gambo anak lu tengok tv, gamba anak lu tido, gamba anak lu gigit jari, gambar anak lu tido lagi, gambar anak lu tengok lu. Memang orang kata, each moment is priceless, tapi bukan kato each moment yang ko snap ko kena letak kat internet. Lu tak takut ke orang target anak lu tuk kipnap? Tak terfikir? Pehtu lu bangga sangat la orang kata anak lu kiut la comei la apa la. Lu rasa tak orang yang puji tu sekadar nak jaga feeling you sebab diaorang pun tau bestnye feeling orang puji anak diaorang cute, lawa comei cam kuceng parsi? Kira cam comment-comment tu sebenarnya silent punye suruhan, sekarang aku puji gambar anak lu, jap lagi meh datang tengok album anak aku yang ada 800keping gak tu, pehtu comment anak aku comei tau. Kalau taknak datang tengok, ko reply comment aku neh cakap anak aku comel dan bam bam pun tak per.... aku terimaaa...

3. Spesis ke mana sahaja kena bergambo lepas tu up kat internet. Contoh pergi outing dengan kawan-kawan dekat mesjid putrajaya. Sessi photography contohnya, Lu update berkilo-kilo buat habis bandwidth guwe je duk tertengok gambar lu. Sorang-sorang badan saiz cam bukan model tapi feeling ya Ampun.. hazabedoh. Sekeping dua dimaafkan. Ini 50keping gambar posing berlatar belakang tempat sama. Wa muskil. Wa suspek lu and the geng nak jadi model geng surau la agaknya. Wa tau lu ada camera canggih stok campak dalam air reti menyelam punya, tapi skit-skit sudahnya. 

Itu sahaja. Nanti guwe tulis lagi

PS: Guwe ingat tahun baru nak kurang melaser skit tapi tahun lepas dah tak melaser langsung, tahun neh sambung balik la perangai lama. Wahahaha

3 comments:

Kay said...

tiba2 terasa yg no 3 walopun bukannya sokmo aku up gmbo, sekeping sebulan pun blum tentu... huhuhuh

p/s selepas 3 kali aku cuba utk mengomen tp tersekat dek word verification ko ni, apa kata ko buang word verification ni... aku debik kang!

ezza erisa said...

baikla baiklah baiklah. aku dah buang verification .. jgn la debik guwe. takut wooooo.

ko jgn nak terasa tak menentu la... aku lak yg gi debok karang. muahahahah

Kujie said...

dah dua entri tahun 2013 baru sempat nak singgah.....alhamdulillah

masih hidup segar bugar