Monday, January 07, 2013

Iklan Radio AES

Salam 7hari seminggu minimum 28hari sebulan!

Ini guwe nak cerita perasaan lawak guwe yang tergeletek ulu hati waktu datang kerja tadi. Umum tahu malam tadi final AJL dan umum tau radio rasminya hotfm. Walaupun guwe bukan peminat lagu melayu apatah lagi radio melayu, hari ini guwe jadi orang melayu bandar kuala lumpur sejati dengan menekan channel radio hotfm di dalam kereta 8 tayar (campur bayang-bayang). Aku suka jugak Yuna menang tapi aku tak suka la cara aizat nyanyi lagu tu. Yuna sorang je leh nyanyi lagu tu eh. Aku rasa Aizat menang pun sebab dia pegang mug merah. Mug merah tu lah sebenarnye pemenang. Oi. Ezza, lu mo citer AES ke AJL? Jangan nak over la oi.

Okay, guwe tekan channel melayu dalam kereta 8 tayar guwe sebab guwe nak dengar balik lagu malam tadi la kan. Kalu tak haroom la guwe nak dengar farah fauzana, faizal ismail dengan sapa tah sorang lagi menjadi deejay buat lawak sumpah tak kelakar pehtu gelak cam tak hengat dunia tuh. 

Kemudian tiba lah saat indah itu, sangat iklan AES lebih kurang bunyi macam neh.

Sang bapak menangis tersedu-sedu teringat anak dia yang mati kemalangan setahun lalu. Sang ibu dalam iklan tersebut nak memujuk kemudian dibantah oleh sang bapak dek kerana kemalangan tersebut turut menyebabkan kaki isteri beliau lumpuh. 

Sang isteri berkata, bukan salah awak bang.... salah kereta yang langgar lampu isyarat merah tu. Kita yang terpaksa menanggungnya. Dengan adanya AES, saya harap bnda ini dapat diselesaikan.

AES penyelamat kehidupan. (lebih kurang, sebab aku dengar sekali je. try cari kat net takde pulok)

And I just speechless, what??????????????????????????????????????????????????????

AES, saya bergantung kepada kamu sayang. Kamulah penyelamat (Saman AES guwe ada 3 dah neh according to surat sampai kat permanent address). 

Gilela. AES pun ada iklan woo. Ko ade???



2 comments:

Kujie said...

ha ha ha..samalah
baru dua hari ni dengar iklan ni sebab baru minggu ni sekolah buka, baru memandu baru dengar radio

kalau tidak mmg tak dengar radio.

mcm hape² sbb AES pun nak beriklan...byk gile duit dia

HURAIZAH ZAKARIA (HU) said...

hmm..itulah...bila nak dibuat, semua boleh jer..
Maut tak tunggu sebab ada AES atau tidak..Kalo kita tak laju dan berhati-hati pun, orang lain boleh jadi penyebab...betul tak?

Apa sistem yang digunakan pun, perlindungan Allah yang paling mujarab...

jemput ke blog saya, insyaAllah..ada sesuatu yang menanti untuk kesihatan dan umur yang berpanjangan (dengan izin Allah jua)