Tuesday, October 25, 2011

Motif RM50???

Aku sebenarnya bukan kaki bola sepak pun. Masih lagi kaki manusia. Aku juga bukan peminat bola. Aku ikuti dari jauh-jauh je perkembangan bola sepak neh. Sukan adalah satu cara untuk melekakan manusia daripada masalah semasa. Apabila tengok perlawanan bola contohnya, kita lupa ayam dah naik jadi RM8 sekilo, kita lupa beras nak naik harga tahun depan dan sebagainya. Sport has been created untuk mengubat luka long before entertainment take place. 

Tapi aku rasa kelahanatan FAM selaku persatuan bola sepak nasional tanah air adalah too much. Why sudden increase? Tiket bola sepak selama neh memang well known kot RM30, now for the finale you increase it to RM50. Macam yahudi berniaga. Ke amik nasihat yahudi ke apa?

Tolong ambil kira, tiket bas orang terengganu nak datang kolumpo dah berapa? Kalau naik kereta, tol lagi... minyak lagi.... kos sampingan makan minum lagi. Apa ke jadahnya ni? Dah lah lokasi macam haram. Shah Alam??? Shah Alam??? Terengganu lawan Negeri Sembilan, tapi main kat Selangor. Motif??? Lagi satu, Shah Alam tu apa pengangkutan awam yang ada? Bas Rapid ada la. 

Serious shit aku bengang, bukan sebab aku nak pergi tengok pun, aku tengok tv je pun selama neh. Tapi aku rasa FAM sangat lahanat kerana buat sudden increase. Alasan apa tiba-tiba nak naikkan harga tiket? Weiii orang pergi tengok MOTOR GP pun tiket baru RM10 la wehhh. Jangan koya lebih la. 

Tiket nak harga international. Ptuih. 

5 comments:

Kehelan said...

naik komuter turun batu tiga pastu jalan kaki... cehss

ezza erisa said...

sengal kaki kalu sementelah badan cam saye yang gomok neh... :P

whooz said...

saya bantah Yang Arif!

aku pun tak peduli sangat pasal harga tiket ni tapi rasa geram bila apa bende pun nak naik harga. bila dah komplen sana sini baru terhegeh2 nak revise la apa la.

bila dj Hot fm kata alaa tak pela dah minat, keluarkan la duit lebih sikit, rasa macam tersentap.

saya sokong team pn ezza!
sorry firdaus :D

wnizar said...

kau tau tahu berapa harga tiket utk tgk bola kat indonesia? kau tau berapa jauh/susah mereka nak dtg tgk bola di Gelora Bung karno. kau tau kat mana mereka bermalam. kalau bodoh x nak buat kajian x pyh nak mengutuk..mmg org UMNGOK ada budaya dungu

ezza erisa said...

yang encik winzar neh apa kes. orang duk cerita pasal tiket final mahal, ko duk meroyan pasal bola kat indon lak.