Monday, August 08, 2011

Lagi Meroyan Tak Tepat Waktu

Last entry kak kiah kutuk orang meroyan pasal kena tinggal bas transnasional. Eh ado lagi yang meroyan kena tinggal rupanya. Kali neh kek kapal terbang pulak. Meh kita baca surat peminat opss surat royanan beliau.

Mengapa AirAsia tiada tolak ansur?

ISTERI saya Puan Utami Fajar Sari telah membuat tempahan tiket pesawat AirAsia melalui Internet untuk penerbangan Langkawi/LCCT/Langkawi (H1VPKL) dan LCCT/Jakarta/LCCT(F84UPW).

Pada 16 Julai, saya bersama anak-anak telah menghantar isteri ke Lapangan Terbang Langkawi pada jam 12.20 tengah hari bagi pesawat ke LCCT dengan nombor penerbangan AK5325 yang akan berlepas pada jam 1.25 petang.


Selepas mendapatkan pas berlepas kami sekeluarga pergi ke kafeteria untuk makan tengah hari.

Saya terdengar pengumuman bahawa pesawat AirAsia dijangka berlepas ke LCCT pada pukul 1.50 petang dan saya beranggapan bahawa itu adalah pesawat yang akan dinaiki oleh isteri saya kerana kebiasaannya pesawat AirAsia ke LCCT sebelum jam 1.25 petang adalah pada pukul 11.45 pagi.

Semasa makan tengah hari bersama keluarga dalam pukul 1.15 petang, saya terdengar pengumuman memanggil isteri saya ke balai berlepas kerana pesawat telah bersedia untuk ke LCCT.

Isteri saya terus bergegas pergi ke pintu berlepas yang cuma mengambil masa kurang dari 10 minit dari kafeteria.
Isteri saya dimaklumkan bahawa pesawat telah berlepas dan beliau hendaklah merujuk kepada kaunter tiket untuk urusan selanjutnya.

Saya telah memberi penjelasan mengapa isteri saya terlepas pesawat dan meminta jasa baik penyelia di kaunter tiket untuk membenarkan isteri saya menaiki pesawat pada pukul 1.50 petang yang sebenarnya adalah merupakan pesawat yang telah 'delay' dari jam 11.45 pagi.

Petugas AirAsia memaklumkan bahawa saya terpaksa membayar harga tiket baru RM462 jika ingin menaiki pesawat tersebut.

Saya menjelaskan dan merayu agar isteri saya dibenarkan menaiki pesawat tersebut dengan menggunakan tiket yang lama dan sanggup membayar penalti ataupun caj perkhidmatan bagi kecuaian saya.

Penjelasan saya tidak diterima dan saya tiada pilihan lain kerana isteri saya akan menaiki pesawat ke Jakarta pada jam 5.30 petang pada hari tersebut.

Setelah membayar harga tiket baru tersebut, isteri saya terpaksa bergegas ke pintu berlepas kerana pesawat telah menunggu beliau.

Saya ingin meminta penjelasan AirAsia mengenai perkara ini kerana:

Isteri saya telah berada di lapangan Terbang Langkawi 1 jam sebelum pesawat berlepas dan nama beliau telah tercatat di dalam senarai penumpang.

Setelah nama beliau dipanggil, beliau terus bergegas ke pintu berlepas yang mengambil masa kurang 10 minit. 

Kenapa pihak AirAsia tidak boleh menunggu sekejap sedangkan pesawat yang sepatutnya berlepas pada jam 11:45 pagi lewat hingga jam 1:50 petang dan Air Asia hanya memohon maaf di atas kelewatan tersebut yang telah menjadi kelaziman mereka. Jika penumpang terlewat sedikit dengan alasan yang munasabah pun ditinggalkan.

Petugas AirAsia seharusnya mesra pelanggan dan tidak terlalu berkeras dengan pelanggan.

Kepada En Norazman Yusof, 
Taman Medan Berjaya, Langkawi

Cik kiah selaku bukan pihak pentadbiran Air Asia mo kutuk ko lah neh ya.

Ko sampai LCCT pukul 12.20. Which mean gaps only one hour from departure time. Seharusnya, selepas check in, kena masuk tunggu kat pintu berlepas setengah jam sebelum kapal terbang berlepas. Tapi ko dan keluarga dengan penuh nikmatnya menuju ke kafeteria untuk makan-makan. Apo ekau ingat kapal terbang tu macam teksi sapu? Dia ado la procedur dia. Ekau bayar tiket murah-murah kekadang sibuk kejar RM0 ado hati mo komplen macam-macam kah?

Sebelum ekau pergi makan dengan kafeteria, itu board besar departure time tu, jenguk ke idak?

Setelah ko duduk makan sambil kunyah-kunyah makanan, ko terdengar announcement kata flight nak gerak jam 1.50pm. Haruskah ko TERUS BERANGGAPAN itu adalah flight yang baru ko check in tadi? That why ada perkataan 'double confirm'. Mean even if you know something, just to make sure, just double confirm. Terutama mende-mende main dengan airlines neh. 

Jangan meroyan dengan Air Asia buleh tak? You pay peanut, you get air asia tiket lah. Dah tulis dah masa ko submit online tu, No Refund. Apa neh nak bayar denda je kalu terlepas flight? Tak baca terms and conditions? Wa bukan ada alliances pun dengan Air Asia, naik sekali pun wa tak pernah. Wa terbang pakai burung je. Tapi ko kalau tak berapa baca tnc, tolong jangan meraban dalam surat khabar.

Eh, point last, Isteri beliau mengambil masa KURANG DARI 10minit untuk ke pintu pelepasan. Tak habis-habis nak argue lebih kurang lebih kurang neh. 10minit tu lama duh. Tolonglah jangan jadi super bengap sangat. Pehtu lagi mo cakap, sebaik nama dipanggil beliau terus bergegas. Hahaha. Perenggan pertama tadi apa, ko datang bersama ANAK-ANAK kan. Realitinya, adakah tengah-tengah makan, terus boleh stop dan berlari ke gate? Haruslah tidak. Mana nak kemaskan anak-anak lagi. Amik beg lagi. 10 minit la sangat.

Appreciate the clock, and it will appreciate you back.

Tuesday, August 02, 2011

Tepat Waktu Itu Perlu

Pengangkutan awam kat Malaysia suck. Pehtu suck tu kekadang bukan sebab pemandu pengangkutan awam juga, kekadang oleh penumpang yang ala-ala lahanat merasa mereka bayar tiket jadi mereka berkuasa. Aduan kat bawah neh aku rasa nak bagi penampar lempeng bulat pada sang pengadu. Mari kita baca pehtu kiah kutuk pengadu lak nanti:


Kecewa pemandu bas Transnasional enggan tunggu penumpang lewat lima minit

GARA-GARA sikap pemandu bas ekspres yang mementingkan diri sendiri, dua pelajar perempuan persediaan jurusan perubatan dari Kolej Shahputra, Kuantan terpaksa membeli tiket lain untuk pulang ke kampus. 

Salah seorang pelajar terbabit ialah adik saya yang juga pemegang tiket bernombor 7A dan 7D yang sepatutnya menaiki bas Transnasional bernombor 605 dari Kuantan ke Kota Bharu di Terminal Makmur, Kuantan pada 29 Julai lalu jam 3 petang tetapi terlewat lima minit.

Tiga kawan mereka yang menaiki teksi berasingan untuk ke terminal bas terbabit sempat menaiki bas itu dan telah meminta pemandu bas menunggu sekejap kerana ada dua lagi kawan mereka dalam perjalanan, namun pemandu bas itu tetap meneruskan perjalanan tepat jam 3 petang.

Selepas itu, adik saya menelefon kawannya dan meminta untuk bercakap sendiri dengan pemandu bas, tetapi pemandu terbabit enggan bercakap dengan adik saya. 

Kawannya turut merayu supaya bas berhenti di tepi jalan kerana pemandu teksi sanggup menghantar adik saya terus ke bas tetapi tetap tidak dihiraukan. 

Sebagai abang, saya amat terkilan dengan sikap ego pemandu bas terbabit kerana semua pelajar itu adalah perempuan dan saya amat bimbangkan keselamatan mereka. Sikap segelintir pemandu bas ini bukan saja boleh merosakkan reputasi syarikat tempat mereka bekerja, tetapi juga reputasi pemandu bas lain secara keseluruhannya. Kalau pun bukan atas dasar profesional, sekurang-kurangnya lakukanlah atas dasar keperihatian sesama manusia.

ABANG KECEWA, 
Kuala Lumpur. 

Wahai Abang Kecewa Kuala Lumpur,

Sikap siapakah yang pentingkan diri sendiri? Pemandu bas atau penumpang bas? Tiket bas bukan dapat 20minit selepas bas berlepas, ianya dibeli in advance. In that case, you already know departure time. Kalau dah tulis pukul 3petang berlepas, haruskah bertolak budget-budget sempat-sempat jer sampai. Tak perlu menunggu kedatangan bas etc? Kalau naik kapal terbang pandai pulak datang dua jam sebelum kapal terbang berlepas? 

Siapa yang lebih pentingkan diri? Adik anda selaku orang yang tahu beliau akan naik bas dan lambat, atau pemandu bas yang memang ada waktu perjalanan yang perlu dipatuhi. Kerana dua penumpang bangang, lagi 28orang penumpang yang pandai telek jam kena menunggu dan menunggu.

Aku yakin 5minit adalah masa setelah cerita disedapkan dan ditambah garam dan gula. Toksah la temberang sangat. Lagi satu kalau bas ke pantai timur contohnya masuk ke Hentian Putra, mana boleh main tunggu-tunggu weh... Suka hati dia je nak tunggu. 

Adik awak tu bakal jururawat. She should know time is gold worth. Dalam wad kecemasan lambat 30saat pun boleh menyebabkan kematian orang. Lima minit konon.

Yes yes, I hate being early and have to wait for people who doesn't consider others. Senang cakap, aku sebagai kakak tak kecewa (yes, because every time my sister nak naik bas, I will make sure we reach Hentian Putra at least 15mins-30mins before departure time). I like the phrase 'biar kita tunggu orang, jangan orang tunggu kita'. 

Dalam tiket pun dah tulis, sila berada di platform sekurang-kurangnya 15minit sebelum bas bertolak. Tak baca tiket? Tak faham apa dia tulis? Pehtu meroyan kat suratkhabar bahagian aduan. Tak malu lak ko mengaku ko lambat tapi memburuk-burukkan orang yang on time. Ko dah minta belas ehsan dia, dia tak bagi, you should just go and buy another ticket. Dah salah, salahlah. Kenapa nak salahkan orang yang tak salah pulak? 

Merosakkan reputasi syarikat tempat bekerja, he said. Sorry lah, aku lagi nak naik bas macam neh. Orang lewat pergi naik LEWAT EXPRESS. Ayat paling best dia tulis tak perihatian dan bertimbang rasa pada manusia lain. Hahaha. Geli la hati saya. Beliau rasa tindakan datang lambat dan menyebabkan 30orang yang lain menunggu kita itu adalah satu tindakan paling bertimbang rasa yang beliau pernah lakukan. Sorry for being late, I just try to bertimbang rasa kepada korang semuaaa. Sorry la, aku tokleh terima la kalu orang lewat-lewat neh. Pehtu nak blame orang lain lak. Menyakitkan hati sungguh.

PS: Beberapa bulan yang lepas, aku naik bas dari Hentian Putra ke kampung. Sebaik berlepas dari Hentian Putra, bas berenti isi minyak kat Caltex Jalan Ipoh kalau tak silap. Dua girls turun (ramai la lagi turun, tapi berjaya naik sebelum bas siap isi minyak), this two girls taktau la pergi mana, bas dah siap isi minyak... kena berenti kat bahu jalan 15mins sebelum this two girls terhegeh-hegeh jalan kaki naik bas. Dia dah nampak bas tunggu dia tapi jalan macam itik pulang petang. Oh hot sungguh hati aku. Not even say sorry ke apa dah menyebabkan satu bas menunggu dia. Kalau aku jadi driver bas, dah lama aku tinggalkan. Biar padan muka. Oh sampai dia lintas kerusi aku, aku sound direct jer, 'pesal tak naik esok jer'. Haa amik ko. Lantak la... I hate being punish for being on time.