Friday, October 09, 2009

Bincang Hal Port Dickson Jab

Mula-mula sekali, aku nak cakap aku sangat sayang Port Dickson. Port Dickson sangat dekat dihati aku bukan pasal dia ada pantai yang paling dekat dari KL. :P Port Dickson merupakan tempat aku mengenali susah senang hidup (eh mana ada senang, susah je aku kenal masa kat situ.). Port Dickson juga menemukan aku dengan Mariani aka Itik. Orang yang ajar aku memasak, yang aku share dengan keluarga-keluarga sekali. Mak dia dan keluarga dia yang lain pun aku dah sayang macam keluarga sendiri. Tiap kali balik kampung acara wajib singgah Bukit Payung demand makan-makan dulu. Hehehe.

Jadi setiap kali sebut atau ke Port Dickson ada macam feeling yang aku tak boleh bagitahu dan explain kepada orang. Macam orang cakap 'tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat bermain' Dalam kes aku tempat bermulanya hidup seorang aku la.

Sekarang glamour betul Port Dickson, disebabkan pilihanraya kecil yang akan berlangsung di Bagan Pinang. Alahai, macam-macam kes. Bertumbuk lah, bertetaklah (ganah mung orang Port Dickson! Baru balik siam belajar tomoi ka?). Berita tv pula gebang bukan main pasal ceramah PAS ada 2o sahajalah yang hadir dan pelbagai isu lain.

Tiap kali nak pilihanraya, tiap kali gak aku rasa taknak tengok berita tapi kalau aku tak tengok berita sudahnya aku tak tahu ASTRO dah menang bida hak siaran perlawanan bola sepak. Hari tu ya ya cakap Telekom bida tinggi dah- ni sebab aku kena gak tengok berita... abihla pengetahuan am aku kalau tak tengok berita.

Setiap kali pilihanraya, bab buruk parti satu sama lain diteruskan....parti ini tak bagus, parti ini senget sebelah. Calon ini tak membantu rakyat before this, calon yang itu tak bagus. Serba serbi tak kena. Secara peribadi aku tak suka calon yang dipertaruhkan oleh Barisan Nasional but hey... aku tak layak mengundi pun untuk kawasan tersebut. Jadi, peribadi ke profesional ke.. aku tak suka lah calon itu. :) That does not mean I root for other candidate tho... Senang cite, aku pengundi berdaftar kawasan Dun Kampung Raja and have no power to vote at other place.(read: bukan pengundi bangkit dari kubur)

Oh, PR cepat-cepatlah register sebagai satu pakatan.. nanti senang nak kempen pakai satu logo je.

0 comments: