Thursday, August 06, 2009

Nota Untuk Penganjur Demonstrasi

Lainkali minta pendemo-pendemo bawa duit banyak-banyak pergi shopping sebelum sessi demonstrasi bermula. At least seorang kena beli RM200.00. Jangan duk beli setakat air sebungkus (RM1.00) dan kerepok lekor (RM1.00) sahaja. Alangkah demonstrasi penggunaan mop pun sudahnya akan ada mop yang laku dijual. Apa salah, beli belah kat Jalan Tun Abdul Rahman dulu kan sebelum kena water cannon?


Idaklah nanti apabila demonstrasi dah habis, banyak pihak nak minta kamu bertanggungjawab atas kerugian berjuta-juta. Nanti semua orang suka demonstrasi. Tidaklah kamu dicap merosakkan harga benda peniaga.

Oh, jangan lupa, demonstrasi lainkali sila gunakan teksi. Beramai-ramai naik teksi untuk mendemo. Jangan jalan kaki. Kasi laku sikit itu teksi. Mesti pemandu-pemandu teksi akan suka kalau ada demonstrasi lain kali.

Lainkali juga, buatlah apa-apa yang patut untuk mengelakkan demonstrasi. Banyak cara lain nak luahkan perasaan. Aku tau pendemo-pendemo takkan setuju dengan entry ini, hey guess what...I dun care. Time korang pergi berdemo pun, korang bukan peduli feeling orang yang tak setuju dengan demonstrasi kan?

0 comments: