Sunday, August 02, 2009

Kenapa Hanya Satu Pihak Yang Jahat?

I dun give a damn about the perhimpunan haram di Kuala Lumpur semalam. Aku sibuk pergi hiking dan pergi gathering kcarlife. Berita pun aku tak layan semalam berkenaan isu ini. Just apabila hari ini membaca surat khabar dan menonton berita di televisyen membuatkan aku rasa sedikit pelik.

Okey, dari apa yang aku tahu, ada dua puak yang sibuk nak berdemonstrasi.
1. Gerakan Mansuh ISA
2. Gerakan Sokong ISA

Then, why the hell only one side have to take all the blame????????

GMI menyusahkan rakyat, GMI tidak peduli nasib peniaga di jalan TAR. GMI itu dan ini. Then what happen to the other group? Diaorang tak bersalah ke? Sama-sama berarak kan? Tempat lain-lain tapi kawasan sama. Kenapa hanya satu pihak yang bersalah? Kenapa pihak yang satu itu yang diburukkan. Langsung tidak disebut akan satu pihak lagi.

Macamlah orang tak tahu ada dua pihak yang sibuk nak berpanas hujan semalam. Jadi gerakan penyokong ISA itu hero? Gerakan Mansuh ISA itu penjahat? Please la.

GMI di dokong oleh pembangkang, Sokong ISA didokong oleh mostly yang menyokong pemerintah, jadi yang sokong itu hero?

Walaupun korang kononnya berbeza ideologi tetapi in the end, yeaa..... dapat gak bersatu memenuhkan jalanraya kan? :)

Nasib baik gathering kcarlife tidak terjejas walaupun roadblock sikit punya banyak nak masuk Lembah Kelang!

0 comments: