Wednesday, July 01, 2009

Teguran Terbuka Kepada Webmaster Radio HotFM

(Dan radio lain dibawah media prima).

Aku selaku pendengar radio online tegar ingin mengucapkan takziah kepada webmaster hotfm (maybe flyfm juga) kerana kehilangan aku sebagai pendengar radio kamu.

Dahulu radio hotfm mudah didengar (berbanding radio astro yang perlu daftar sebagai epass user dulu). Click dan dengar. Kalau nak advance sikit copy paste link ke windows media player. Other than that, easy as pie.

Sekarang, webmaster Hotfm agaknya tengah nak kejar kemajuan. Dari semudah click dan dengar, sekarang perlu install plugin kambing la, plugin ayam la. Siap nak dengar radio online pun perlu baca buku panduan. Oh tidak, aku cuma nak dengar radio, nak enjoy lagu semasa bekerja..kalau aku nak baca buku panduan..baik aku baca buku yang lebih berfaedah.

Jadi kalau kamu jatuh no 3 atau no 5..salah satu sebab ialah webmaster yang terlampau terer, plugin sana sini. Contohi radio astro dari ber epass sekarang click capsules terus boleh play. Oh, aku pendengar sinar dan hitfm sekarang. Aku bosan dengan kerenah player online hotfm sudahla canggih melampaui serta tersekat-sekat sana sini.

3 comments:

watch said...

kalu hot fm, aku sokong kalau u tak mau dengar dah. dengan tak best ngan cukup. tapi pasai fly fm aku donlod gak plug-in tu. senang jek. tak berat mana pun. sat sangat donlod nya. depa wat plug-in tu untuk tengok live dj radio kat studio. hey... dengan plug-in nie siaran radio aku rasa lebih clear didengar. tapi aku setuju gak ngan kata² u yang resekat di sana-sini tu. kadang² membosankan. idop fly fm.

aloha said...

apsal korang xdgr kat radio je??? kan senang.. sah2 xde epass atau plug-in sume nih... hahahaha

PEACE!!!!

Anonymous said...

apa guna hp yg ader radio??SE gabak tuh?takkan lar takda radio?kkekekekekek