Monday, July 06, 2009

BN Kata Manik Urai Anak Angkat Dia

Merujuk kepada berita minggu semalam. Dan dan je jadi anak angkat. Siapa yang buat persetujuan nak mengangkat-angkat itu. Lepas pilihanraya kalau kalah, anak angkat tu dibuang di tepi tong sampahkah?

Adakah peluang BN menang di Manik Urai? Ikut rekod, not a chance!

Tapi memang betullah, time nak pilihanraya..minta apa sahaja...pihak yang satu itu akan berjanji itu dan ini. Kalau bekalan elektrik selalu terputus, maka pihak itu akan berjanji elektrik tidak akan terputus lagi. Kalau pengangkutan awam tidak bagus dikawasan tersebut...tunggu sahaja janji manis untuk membeli bas berkoyan-koyan untuk menampung permintaan.

Tetapi tidak kiralah menang atau kalah....janji tinggal janji. Tapi itulah..yang best pilihanraya kecil ni...perhatian lebih sikit.

Walaupun pengerusi SPR berkata 'saya harap ADUN dan MP tidak mati lagi', mesti akan ada yang meninggal dunia. Setiap kali ADUN dan MP meninggal, sesuatu kawasan itu...sudah syok dan meriah seperti bandaraya New York untuk 2-3minggu. Hahahah

3 comments:

watch said...

aku harap pas menang. tak kalu pas kalah aku tertarik nak dengar komen PR cam ne. same cam dulu tak?! hehehe..

aloha said...

anak angkat ttp xsama ngan anak betul..yg xbest... harta kira lain2..

hahahaha

stopwatch said...
This comment has been removed by the author.