Sunday, June 28, 2009

Transformers Revenge Of The Fallen

Okey, watched this movie at KLCC TGV on 23 Jun. Biasalah, aku kalau movie besar-besar prefer ambil sneak preview. At least, when the rest baru start nak beratur, aku dah siap keluar dan boleh komen dah. Hahaha.

Setidak pendapat dengan banyak review yang keluar di internet, aku rasa this sekuel lagi best dari yang satu dulu. CGI, jalan cerita, lawak semua in one. Ramai orang complaint akan ketidak pandaian Megan Fox berlakon. Hey, korang komen dia tak terer berlakon or korang jeles korang tidak sehot Megan Fox? (Oh.. I sound soo lesbian right now). This movie is about Decepticons and Autobots. Manusia tersekat ditengah-tengah. Megan Fox part dia berlari berlari je. How to be a good actress or actor in the movie when all you need to do is run? Tunggu la dia dapat peluang berlakon filem penuh perasaan (someday).

Aku rasa filem ni bagus boleh ditonton oleh semua la (at least not the part where the decepticon kecil horny di kaki megan fox). Payah tau nak buat review tanpa spoiler. Macammana nak cerita yang aku suka sangat filem ni ya? Transformer 1, aku tonton dua kali diwayang. And I think I gonna watch this sekuel one more time. Tak puas hati la pasal....best sangat. Kelakar amat. Sampai satu panggung gelak bersama-sama.

Itu sahaja. I can't go on memuji filem ini tanpa spoiler. Which is unfair pada orang yang tengah beratur beli ticket dan belum tengok lagi.

PST: Sila tonton filem 'The Last House on the Left'. Walaupun permulaan agak selow tetapi wow, tak pernah pula tengok filem ngeri dimana separuh masa pertama pemangsa memburu dan separuh mangsa kedua, pemangsa diburu. This is the best movie la kalau nak cakap pasal revenge. The Fallen Transformers pun kalah. Hahaha. (Filem ini 18PL, banyak adegan berdarah)

1 comments:

Salmon & Brocolli said...

Lesbian or not, Megan Fox memang hot dan tidak dapat disangkal. Humans like Beautiful things, especially Womens, liking Beautiful Things does not make someone a Lesbian. No?