Wednesday, June 10, 2009

El Nino & Siti Hajar

Berita muka depan hari ini. Bukan nama penyanyi ya. Fenomena panas. Pernah berlaku beberapa tahun lalu, lupa dah tahun berapa, memang panas. Malam pun rasa berpeluh-peluh sakan. Hujan langsung tiada. Huhu. Akan berlaku lagi? Oh tidak, Ya Allah...kau kuatkan semangat aku melalui kepanasan ini.

Siap catu air tak silap dulu sebab tak ada hujan bersamaan dengan tak ada air. Empangan semua hampir kering. Indek pencemaran udara pun makin tinggi lah.

Berita lain yang gempar juga ialah Siti Hajar main from Indonesia dilayan seperti binatang dirumah majikannya selama tiga tahun. Gila kentang sungguh majikan dia. Aku ingat kes dera-dera pembantu rumah ni dah berakhir dengan Normala Bonat. Rupanya ada lagi spesis camni. Ada sakit mental ke apa?

Apa kejadahnya duk dera orang macam tu? Sebab kat luar rumah, kau tu nobody ya? Balik rumah jadi master. So sebagai master, pembantu rumah tu kau anggap hamba yang boleh kau sepak terajang sesuka hati? Gile gile gile.

Harap-harap kena penjara dalam tempoh yang lama, biar mampus kena dera dengan rakan satu sel dalam penjara lak. Nak kata miskin, mestilah kaya sebab mampu upah maid. Kalau dah kaya pekejadah release tension dengan dera orang? Takleh guna duit gi melancong ke untuk menghindarkan tekanan? Hohohoh. Orang macam ni sesuai kerja dengan Ah Long.

2 comments:

Anonymous said...

i)pasal el nino nie ssh kita nk ckp sbb ia berkiatan dgn cuaca kalu kau tgok skng pon ade jerebu.

ii)kes pembantu rumah kena dera nie kalu kt msia kira kes biasa.tp cuba teliti dgn mendalam org indonesia bwk lari anak dara msia ade kita heboh smpi kt kedutaan dia??

aloha said...

Nirmala ke Normala cik Kak???

kekekeke....