Friday, February 27, 2009

Yea Yea Tol Naik Yea!

Ayat standard - kenaikan tidak membebankan pengguna
Ayat standard - kenaikan ini sepatutnya pada 1 Januari 2008
Ayat standard - adoi tol naik lagi...mati la
Ayat standard - taknak bayar tol, lalu jalan biasa la
Ayat standard - Menteri terkejut apabila Menteri Pengangkutan mengumumkan kenaikan tol
Ayat standard - PM suruh kaji balik kenaikan kadar tol
Ayat standard - (banyak sangat, tak tahu nak dialogkan yang mana satu)

Ayat-ayat standard yang entahlah, muak dengar. Takkan masa nak naik tu tak mesyuarat kabinet dulu kan? Takkan pandai mandai je Menteri Pengangkutan buat sidang akhbar umum kenaikan? Entahlah... bosan..

Orang sibuk nak survive selepas diberhentikan dalam keadaan ekonomi merudum, pihak tertentu sibuk nak naikkan harga itu ini. Mana budget mini, budget itu dan ini itu pergi?

6 comments:

Anonymous said...

tukar je kerajaan...kan depa tu wakil rakyat...wakil kita. Kalau asyik menyusahkan kita cari aje yang baru. Omputih kata A new broom sweeps clean. kalau dah buruk tukaq lain. ANDA BOLEH!

Muasss said...

laaa.. wayang la tu namanya...dekat p/raya ni mcm tak paham lak... sorang menteri umum naik tol... then PM luahkan simpati pada rakyat marhein kononnya... then tol ditangguhkan... pastu interview lam TV, rakyat semua puji k'jaan... biasalah itu skrip lama sblm p/raya... tgklah nanti lepas p/raya camana, lebih2 lagi bila BN kalah.

kuizikel said...

hari ni dah tangguh balik.. mcm pernah ku lihat screen play ini yer? :)

kuizikel said...

hari ni dah tangguh balik.. mcm pernah ku lihat screen play ini yer? :)

Aloha said...

tukar gov pon, kalu gov baru tu asyik melalak kt parlimen menda2 yg mngarut / xde faedah kpd rakyat xguna juga....

hashim habeed said...

Menteri Utama cari nama skit cik kiah ooo...
Nama dah tercalar teruk kurang kurang orang yang nak kena bayo tol akan cakap
"i lap u dollah"