Friday, October 10, 2008

Mencari Yang Ke dua..

Najib dengan rasmi menyuarakan yang beliau hendak bertanding jawatan teratas dalam parti. Lawan kemungkinannya iaitu Muhyidin Yasin menunggu berkat hari jumaat untuk mengumumkan apa yang beliau nak umumkan. Aku rasa berkat nak umum bertandinglah kot.

Yang lebih menarik perhatian ialah jawatan ke dua. Wah wah wah, ramai pula yang menawarkan diri. Calon-calon semuanya tak menarik minda. Paling tak menarik, abang Mike Tyson pun ada hati nak jadi Timbalan Presiden yang bakal merangkap jadi Timbalan Perdana Menteri? Aisey, come on, UMNO folks, dun forget lah, ini orang tidak faham bahasa Inggeris pun. Takkan nak jadikan dia orang nombor dua dalam parti yang merangkap jadi orang nombor dua dalam kerajaan? Macammana nak pergi menghadiri urusan-urusan rasmi melibatkan pembesar dari negara lain kalau tak tahu berbahasa Inggeris. (Imbas kembali, kang kata blogger memfitnah pula, Beliau mengaku tak tahu berbahasa Inggeris apabila di tangkap di Lapangan Terbang Australia membawa wang tunai melebihi dari apa yang dibenarkan, beliau tidak faham bahasa inggeris sebab tu TERBUAT KESALAHAN tersebut, wekkk)

Alasan apa beliau nak bertanding Timbalan? Hahaha, dah lima kali ambil SPM (bertanding jawatan Naib Presiden), nak juga masuk fasa baru, ambil peperiksaan STPM pula. Hahaha, apa kata, aku bagi cadangan, drop kelas sahajalah. Lepas ambil SPM ramai yang tak sambung belajar, keluar bekerja terus. Aku cadangkan Mike turut mengikuti jejak langkah ini.

Gosh Mac 2009 hanya tinggal beberapa bulan, apakah muka-muka yang terisi dalam minda anda? :D Aku membayangkan muka Obama pula. Hahahah

1 comments:

aloha said...

5 kali amik SPM ada hati nak jadi Pemimpin.. hahahahaha

Slmat HAri Rayaaa!!!!