Monday, October 13, 2008

Apa Jasa Shah Rukh Khan?

Sebenarnya isu ini sudah lama (dalam arena internet, sejam adalah baru, seminggu? sudah sangat lapuk). Membaca berita minggu lepas mengatakan Shah Rukh Khan mendapat pangkat Datuk menggelikan hati. Sungguh menggelikan hati. Siapa Shah Rukh Khan? Apa jasanya kepada rakyat Melaka?

Jual rempah ratus? Mungkinkah dalam dialog dalam satu dari berpuluh filemnya ada menyebut sebuah perkataan 'Melaka' yang membuatkan melaka menjadi terkenal di seanterio India? Aku cadangkan sekali Amitach Bachan diberi pangkat Datuk juga, sebab dia menyebut nama Malaysia.

Oh tidak lupa gelaran Dato' Seri kepada rangkaian penulis skrip untuk siri televisyen 'Brothers and Sisters' kerana berpuluh kali menyebut nama Malaysia termasuk Pulau Tioman dan Kota Kinabalu.

Pening aku, lepas ini jangan terkejut kalau Angelina Jolie atau Tom Cruise mendapat pangkat Datuk juga. :)

7 comments:

aloha said...

BAik diberi pangkat tu kepada Cheryline Lim aka Che'Nelle .... "I fell in love with the DJ"

nobisha said...

Kalau Datin Ezza Erissa pun elok gak :)

NedLi Natalisz said...

kira mcm carik publisiti murahan pun ade gak diorng nie.. main blasah jer kasik kat sesapa... ntahapaapantah.. giler mengarut!

budak UKM said...

ini blog budak-budak UKM:

http://diskopi.wordpress.com

kalo lu mau layan, sila-silalah berkunjung ke blog kami.

ini blog merupakan suatu percubaan untuk menjadi kool tetapi gagal. tetap dilihat poyo!

tapi biar poyo jangan paip*!

*paip ialah singkatan kepada pemuda anti ilmu pengetahuan - PAIP!

kalo lu suker blog kiter org, tolong war-war dan kasi tahu member-member lain. timer kaseh.

mrs hafiz said...

ridiculous kan?

suealeen said...

cuba check ic dia... mungkin dia lahir di umbai, melaka... bukan mumbai..

ezza erisa said...

chenelle pun ok juga dapat Datuk. Al maklum Hollywood made ma..

Datin Seri Ezza lebih sedap juga..heheheh :)

sueleen, kkekekeke funny!