Monday, August 18, 2008

Kenapa 26 Ogos?

Tak pelik ka? Wa rasa banyak pelik. Kenapa hari mengundi di Permatang Pauh perlu jatuh pada hari bekerja? Sementelah hari bekerja, di tengah minggu pula itu. Memaksa sang perantau samada untuk bercuti dihari Isnin dan Selasa, atau tidak balik mengundi langsung! Memaksa yang bekerja mengambil cuti untuk pergi mengundi.

Apa strategi SPR ini? Strategi ghost voters kah? Sungguh aku merasa pelik. Kenapa tidak 30 Ogos? Kenapa tidak 2 September? Kenapa mesti 26 Ogos, hari Selasa ditengah minggu? Nampak sangat ketidak telusannya. Huh.

Tambah tak faham apabila isu Saiful Bukharistow diungkit ungkit sebagai isu utama. Kalau dari Anwar boleh difahami, beliau cuba membersihkan imejnya yang tercalar, dari Najib seperti dalam kempen yang tersiar di Buletin Utama sungguh memeningkan tahap genius otak aku. Bukankah Najib juga yang sibuk-sibuk berkata, isu liwat Anwar dan Saiful bukan isu politik? Jadi kenapa perlu Najib sibuk-sibuk berkempen menyuarakan isu liwat Anwar pula? Sendiri cakap, sendiri tak ingat? Huh. Lidah bercadang seribu!

1 comments:

Kasorrga Dunia said...

tak pelik pon...
bukan x pernah pon ada ngundi pada hari x cuti... saje nak provoke le tuh...