Friday, June 06, 2008

Musykil Dengan Politik TV3

Betul aku amat-amat musykil. Buletin Utama jam 8 malam tadi memang penuh dengan berita mengenai kenaikan harga minyak. Yang lebih memusykilkan ialah barisan orang awam yang ditemubual mengenai maklumbalas kenaikan harga minyak dan kebenaran menjual bahan api kepada bukan kenderaan Malaysia.

Buat apa temuramah rakyat asing? Yang ditemuramah itu pula begitu gembira dengan penarikan perlaksanaan pengharaman penjualan minyak (sia-sia makcik owner petrol station kat kelantan mengamuk masuk tv dua-tiga hari lepas). Tidak hanya dengah sengih ceria, siap ucap terima kasih kepada kerajaan Malaysia lagi. Kenapa tidak ditemuramah rakyat tempatan yang tiba-tiba ditengah bulan ni naik harga petrol? Tengah bulan dalam pusingan gaji. Atau sudah ditemuramah tetapi disebabkan semua yang ditemuramah memberi maklumbalas negatif, maka TV3 memadamkan temuramah itu dan digantikan dengan temuramah cadangan pergi kerja naik basikal?

Apapun, TV3 lagi mantap kuasa beli jiwa raga kerajaan dari RTM milik kerajaan. Kalau tidak, takkan Shahrir Samad ke TV3 malam pengumuman dan hari ini baru ke TV1? Huhu.

0 comments: