Sunday, June 22, 2008

Artis, Botak dan Alasan

Ekin AF tampil botak dalam akhbar sisipan Berita Minggu semalam membuatkan aku terkedu. Bukan sebab Ekin itu glamour, bukan juga sebab dia cukur kepala sampai botak. Apa yang membuatkan aku terkedu?

Lihat kenyataan bergaris itu. Katanya botak itu haram kerana menyerupai lelaki. Serius aku rasa nak tergelak terguling tahap gaban bangsa angkasa. Let me remind you ekin, so do tak tutup kepala yang berambut. Haram juga. Tak payahlah buat alim atau buat-buat macam tak bersalah. Nak botak, silakan. Nak buat rambut punk pun buat. Nak buat gaya trojan pun buat. Tapi tak usah bicara pasal hukum hakam.

Aurat perempuan, suara pun haram oi kalau nak cakap pasal agama. Bukan kulit kepala sahaja. Jangan sempitkan minda anda yang kepala tak berambut sahaja yang haram bagi perempuan.

Lagi kelakar apabila Ekin kata, dia botakkan kepala bukan untuk glamour, menyanyi atau dapat tawaran berlakon filem tetapi kerana rambutnya rosak. Hahah! Boleh gunakan apa-apa alasan sahaja untuk botak tetapi tak payahlah keluar suratkhabar untuk tunjuk kepala botak. Itu pun sudah cukup membuatkan aku tahu yang ada niat cari glamour. After all, Cik Ekin masuk rancangan Akademi Fantasia dulu pun sebab nak popular bukan? ;)






Kredit gambar Ekin botak goes to murai.com.my

Posted by Picasa

12 comments:

zuhairy.mustafa said...

huh! buruk amat!

Anonymous said...

minah ni sebenarnye nak cari publisiti mughah (sememangnya dia tak pernah glamour or famous)! kalau betul ada masalah rambut pakai la tudung bukannya botak kepala!

mama seh said...

ingat cantik benor la tuuuu..... pompuan...pompuan...sanggup buat apa sajer untuk kejar glamour dunia.

mama seh said...

oooppsss....sorry bukan semua pompuan ye... hhehe.... hanya pompuan desparado! kuang...kuang..kuannngggg!!!

Eddie said...

sama la ngan aku. aku pun cukup bengan (orang tengganu sebut bengang dalam slang keyel) dengan orang-orang yang mengeluarkan statement-statement bodoh macam ni.

Anonymous said...

buruk n huduhhh sungguh...huhuhuhu

mrs hafiz said...

kalau x sebab carik publisiti, tak yah la sampai nak buat kenyataan siap amik2 gambo lagi....

Anonymous said...

botak haramm...tu yg dia dok pakai baju tak sememeh dan posing mcm "tutttt" tu tak haram...deyyy..

Anonymous said...

spesis2 orang cenggini jgn dilayan! buat derkkkk jer....

Anonymous said...

sememangnya dia tak pernah dikenali...agaknya si ekin ni bia dia ikut jejak spt si amani tu dia akan jadi famous meletop-letop kot...PORAHHH!!!!

hashim said...

Statement Ekin ni memang bodoh tahap
PAKLAH

ezza erisa said...

hehehe ramai gak yang sependapat rupanya..

kalau tak sebab nak popular..idaklah bergambar tersengih sengih macam tu...

poyo ah...

:D