Friday, January 18, 2008

Artis Kita Tak Tahu Malu?

Aku menjenguk blog Santeira sebentar tadi. Sudah jenuh aku dengar mengenai anak pontianak berbogel menunjukkan tits, boobs, beraksi lebih-lebih di depan kamera. Tapi hari ini baru aku ketemu dan melihat gambarnya. Wah wah wah... betullah artis-artis ni memang jenis tak tahu malu. Kalau tahu malu, nanti ada stage fright pulak. Anda boleh membaca lanjut di blog Puan Sri Santeira (hehe!). Curi satu gambar ya! Inilah namanya super impose (bak kata tuan punya badan).Artis kita ni memang jenis tak tahu malu agaknya. Kalau tahu malu takkan ada yang bergambar begini. Koleksi peribadi itu ya.. tetapi kau tu bukan mat salleh. Kau dah kahwin ke?

Oh, begitu juga dengan peserta AF5 yang bernama Zana. Yang sekarang menjadi DJ di radio matahari. Sudahlah sewaktu di dalam AF kecoh seketika dengan gambar bogel hasil dari tangan sendiri menangkap gambar sebab begitu obses dengan badan sendiri. Kalau tahu malu, takkan selepas itu terhasil gambar yang ini pula? (PS: Gambar yang bakal dinafikan oleh tuan punya diri dan dikatakan superimpose)


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Contoh artis lain yang tidak tahu malu ialah Faizal Tahir. Pada hari yang sama melodi mengemukakan temubual mengenai dia dan pemakaian, pada malam yang sama tarikh yang sama dia buat hal.

Contoh paling menarik, Wan Nur Azlin dan video klipnya. Walaupun sudah 4-5tahun, tetapi percayalah orang takkan pernah lupa. Ada angan-angan hendak kembali ke dalam bidang lakonan. Aduh, mukanya di tapak kaki ya kak? Audien yang sama melihat video itu kini di ajak untuk menonton drama lakonannya. Mujur sahaja tidak jadi berlakon akibat penerbit tidak dapat menunjukkan surat pelepasan dari Kementerian Penerangan.

Aku terbaca alasannya, untuk menolong suami mencari rezeki. Hahahaha fakap! Pernah dengar perkataan orang jual nasi lemak tepi jalan tolong suami? Terimalah kenyataan, dunia glamour lakonan sudah dibungkus terus untuk kamu.

Artis lain yang tak tahu malu, seperti Natasha Hudson yang meniru puisi-puisi penulis terkenal dalam bahasa Inggeris dan diterjemahkan dengan penuh caca marba dalam bahasa Melayu, diterbitkan dan mengclaim itu adalah hasil nukilannya sendiri. Apabila sudah tersebar yang dia hanya memplagiat karya orang, eh...seboleh mungkin mahu menafikannya lagi. Memang tidak tahu malu.Cerita lanjut disini

Dengan ini Ayu turut mengatakan dia juga cukup menyampah dengan ragam artis Malaysia. Buwekkk!


Posted by Picasa

1 comments:

kasorrga said...

weh... bakpe mu censored bhg tuh?
hok tuh la org nok tgk...
err... kalu ada email... fwd ke aku etek la deh...hehehehehe