Monday, November 19, 2007

Rombongan Cik Kiah ke Dengkil

Image Hosted by ImageShack.us
Berbaris sebelum terjun becak lumpur.

Cik Kiah pergi Dengkil semalam. Kenduri kahwin si Jarlut. Jejaka idaman Melaya. Cik Kiah tumpang kereta cyber. Pasal cik kiah nak mencuba naik kereta kenari cyber. Tak pernah cik kiah naik kereta kenari cyber sebelum ini.

Memula cik kiah, cyber dan emmie pening juga, tak tahu macammana nak ke Dengkil. Alih-alih kita ikut Sungai Besi sahajalah. Yang menjadi bangganya kerana cyber tidak sesat walaupun tanda jalan kat Malaysia ni memang hampagas. Sedarkah kamu semua, dari Kuala Lumpur tiada sign '
Dengkil'? Sudah dekat-dekat Putrajaya baru wujud tanda itu. Sudahlah begitu, elok sampai simpang exit keluar, situlah tulis jalan ke Dengkil. Tak boleh bagi amaran awal ke...2km ke? 1 km je susur keluar?

Cik kiah yakin cik kiah, cyber tak sesat (ayat cover line) tapi kalau pergi ramai-ramai lagi seronok. Maka cyber patah balik, tunggu depan klinik kesihatan Dengkil. Menunggu Jali dan gerilanya. Kemudian aku bosan lalu turun membeli surat khabar. Dari cermin kereta nampak kancil ada scoop. La...matrad badak biru satu keluarga rupanya. Kemudian Apexi datang. Setelah habis 7batang batang rokok, (kalau hisap rokoklah)maka Jali satu keluarga muncul. Ada kereta Epinmoderno satu keluarga, Kenarizal dan isteri, Budu Berulat (dengan pasangan ke? Tak perasan pula aku), dan sapa tah sorang dua lagi kalau ada. Aku tak perasaan.

Sessi bermesra dengan pengantin, acah-acah pengantin tengah makan beradap, kemudian pergi makan. Sessi pengantin pula acah-acah tetamu. Dah siap makan, sessi ajak2 pengantin bergambar. Lepas sessi photografi, sessi pau bunga pahar pula. Best best. Gambar dalam kamera mahal si Jali. Bila nak up kat forum ni?? Aku ada gambar kereta kereta tengah adventure nak sampai rumah pengantin sahaja. Dahla siap satu rombongan terjun becak. Hehehe...

Lepas balik, mungkin ada aktiviti menyental tayar kereta pula selepas itu.

Adventure ke rumah pengantin.
Image Hosted by ImageShack.us

0 comments: