Wednesday, November 21, 2007

Email Kaya-kaya

Quote: "Berikan saya laptop & internet dan letakkan saya di mana saja yang anda suka. 24 jam kemudian, saya boleh buktikan menghasilkan RM10,000 sehari"- lihat bukti wang dalam website

Jika Anda Fikirkan Ianya Mustahil, FIKIRKAN fakta ini....

"Seorang super trader terkenal, Dan Zanger, dari hanya seorang bekas kontraktor binaan telah menjana $11,000 menjadi $18,000,000 ($18juta) hanya dalam masa 18 bulan saja. Ianya samalah seperti menjana $1,000 menjadi $1.8juta dalam masa 18 bulan. "

kini, anda juga mampu memiliki kekayaan dengan hanya beberapa langkah dan menghadiri seminar kuasa forex yang kami anjurkan...”

Contohnya email-email kaya spamming yang masuk ke inbox aku.

Untuk sesiapa yang rajin sangat, dan nak kaya dengan cara mat jenin ni, peluang begini memang menarik. Tetapi tak terfikir ke satu kata pepatah ‘if it is too good to be true, it is not true’

Jadi, berniagalah kamu, berforex internet lah kamu, berwangmudahlah kamu. Sebagai orang bijak pandai, adakah kamu rasa akan ada pelaburan yang begitu mudah, senang dan dijamin mendapat pulangan???? Berapa juta sudah keuntungan yang masuk dalam akaun bank kamu??

Malah kalau ada yang sudah terbukti berjaya, maka adakah duit yang kamu dapat itu halal sumbernya? Manusia sudah rabun halal haram apabila melibatkan duit. Sedangkan hakim syariah pun boleh menerima rasuah, apatah lagi manusia-manusia kerdil yang tertekan dengan kenaikan harga barang mungkin.

Oh, kepada yang sering menghantar spam mail yang mengatakan kekayaan dengan cara bermain duit di internet itu, stop spamming my mail. Kamu tak serik serik ke apabila aku balas dengan maki hamun???

1 comments:

Aizam said...

ASB pun masih diragui halal haramnya.. itu yg halal dlm kerajaan..