Wednesday, September 19, 2007

Kekejaman Di Mana Mana

Image Hosted by ImageShack.us


“Semalam, polis menemui mayat seorang kanak-kanak perempuan yang dibogelkan dan disumbat dalam beg sebelum ditinggalkan di hadapan tangga sebuah bangunan di Taman Petaling Utama,di Petaling Jaya.

Ganjaran wang sebanyak RM20,000 ditawarkan kepada mereka yang dapat memberikan maklumat sehingga tertangkapnya penjenayah kejam yang membunuh seorang kanak-kanak perempuan di Petaling Jaya semalam.

Daripada jumlah itu, sebanyak RM10,000 ditawarkan oleh MCA manakala RM10,000 lagi disumbangkan oleh seorang ahli perniagaan bergelar Datuk yang tidak mahu dikenali.

Ketua Biro Pengaduan MCA, Datuk Michael Chong berkata, orang ramai yang mempunyai maklumat boleh menghubungi balai polis berhampiran atau menghubungi biro aduan MCA di talian 016-6367333.


Tenang raub wajahnya. Tidak setenang cerita disebalik kematiannya. Siapakah gadis kecil malang ini? Keluarga Nurin menafikan yang itu adalah Nurin, jadi siapakah dia? Siapakah gadis kecil yang menderita di saat – saat akhir kehidupannya ini.Gambar kanak-kanak malang ini diedarkan kepada semua media eletronik dan media cetak untuk edaran besar besaran dan diharapkan ada pihak yang mengenali mangsa.

Gadis kecil ini dipercayai di rogol sebelum di bunuh berdasarkan specimen asing di dalam alat sulitnya. Siapa? Siapakah yang berhati haiwan bernafsu binatang sanggup melakukan perkara sedemikian kepada anak kecil ini?

Benarlah apa yang Mastika dan Edisi Siasat war-warkan selama ini ‘Kita Semakin Kejam, Kenapa?’ Tak cukup akal fikirankah kita? Kalau nafsu yang dikejar..berlambak pelacur murahan di tepi lorong haji Taib menunggu untuk melakukannya secara professional dengan bayaran semurah RM20.00. Kenapa gadis kecil yang masih mulus fikirannya ini yang menjadi sasaran dan korban?

Aku harap pihak polis berjaya menyelesaikan kes ini. Aku berharap mahkamah berjaya mendakwa pembunuh kejam ini dan diberi hukuman setimpal dengan tindakbalasnya. Kalaupun suatu hari pembunuh kejam itu menyesal atas perbuatannya, usah diberi pengampunan. Satu nyawa telah melayang akibat perbuatan tidak bermoralnya…tidak ada kekesalan yang boleh membawa gadis kecil malang ini kembali.

Naluri aku kuat mengatakan gadis kecil ini merupakan warga negara Indonesia. Entahlah. Kerana jika dia rakyat Malaysia, pastinya kehilangannya telah menjadi sebesar cerita Yin dan juga berita adik Nurin. Entahlah…. aku yang cuma pandai buat spekulasi ayam.


Image Hosted by ImageShack.us

Photo Ehsan: New Strait Times

3 comments:

Anonymous said...

Penyakit manusia abad millenium...semakin maju peradaban manusia...semakin kurang nilai kemanusian.......

ezza erisa said...

mungkin tertekan dengan hidup..
ayam naik....tepung naik..minyak naik....nafsu binatang pun naik juga.

ezza erisa said...

DNA tests: Body found in bag is Nurin

PETALING JAYA: The police have said that DNA tests on the body found stuffed in a sports bag on Monday in Petaling Jaya indicate that it is that of missing girl Nurin Jazlin Jazimin.

Petaling Jaya OCPD ACP Arjunaidi Mohamed on Thursday said that DNA tests have so far indicated that the body found in a shophouse at Jalan PJS1, Petaling Jaya Utama is that of Nurin, 8, who had been missing since Aug 20.

Police are waiting for confirmation of the DNA tests.

Quote from The Star at www.thestar.com.my


aku bukan nak kata apalah...'so far indicated that the body is Nurin...'bla bla bla....and yet tulis 'waiting for confirmation'

why dun just wait for the confirmation first before announce it to the press??????