Tuesday, September 04, 2007

Gol dan Gincu Musim 2 Episod 9

Image Hosted by ImageShack.us


ok..lambat pula nak synopsis episode kali ini. maklumlah baru balik kampung semalam. Episod kali ini mengisahkan Mia pergi jumpa keluarga bakal madunya yang lebih tua dari dia. Serius aku bengang gila tengok Mia. Dia bodoh ke dia bangang? Apart from jumpa keluarga bakal madu, dia juga setuju untuk menguruskan pernikahan bakal isteri kedua Jeff itu. Pada hari pernikahan Jeff dan isteri barunya, anak-anak tirinya mendapat tahu yang Jeff telah mempunyai isteri selain dari ibu mereka. Dan mereka agak tidak puas hati berkenaan itu. Yang menyakitkan hati, Jeff boleh salahkan Mia pula… Huh.

Riki pula tak taulah, tiba-tiba kena pulang ke Montreal? Dia bukan kerja di Malaysia ke selama ni? Entahlah, setiap watak tak tahu kerja apa. So tinggalkan Puan Aina di Kuala Lumpur menanggung rindu.

Dayang dan kawannya minat nak masuk pixturemax. Zie mencadangkan kepada Dayang supaya berhubung terus dengan J. J pula naik angin. (macam awek period daa) Tapi apapun akhirnya dorang berkawan semula. Siap J belikan ticket untuk tengok wayang di GSC lagi.

Sasha pula fobia nak lintas jalan. Masa ni dia kelihatan hopeless sangat-sangat. Nasiblah ada abang Irwan yang cool itu membantu dia mengatasi fobianya itu. Tapi paling sweet apabila, Sasha dan Irwan layan main sms sesama. Bila Sasha ucapkan terima kasih tolong dia atasi fobia (because fobia ni, dia nak berhenti dari kerja..maklumlah tak boleh lintas jalan, tak boleh ke mana-mana) Dan Irwan membalas mesej tersebut ‘Sama-sama, I cuma malas nak jadi intern baru sahaja’ Oh ada sesiapa perasaan yang dalam bilik Sasha ada lambang women?? hehehe 3R 3R…muahahahaha

Oh ada sesiapa tengok Gold an Gincu the Movie? Hanya untuk refresh balik memori ya. Dalam movie, setiap karektor cuba bercakap dalam bahasa melayu. Tetapi dalam the series banyak bercakap dalam bahasa Inggeris.

1 comments:

Anonymous said...

apa tajuk lagu masa J tgh beli tiket?? ada sapa2 tau??