Monday, September 24, 2007

Gol dan Gincu Musim 2 Episod 12

Image Hosted by ImageShack.us


Puteri melamar Reza di meja makan di ruang tamu rumahnya. Oh itu hanyalah mimpi. Dia dikejutkan oleh deringan telefon yang datangnya dari Mia yang memberitahu dia sakit nak bersalin. Puteri dan Aina ke hospital.. Mia dalam bilik bersalin. Seketika kemudian Eddy pun muncul juga. Mia taknak bersalin dan cuba tahan mahu tunggu Jeff datang (wow, flight dari Mekah ke Malaysia ambil masa 20minit ya boleh nak tahan-tahan baby dari keluar pulak) Kesian Mia, dahla bersalin anak sulung, suami tak ada, mak ayah tak ada. Oh takde sapa beritahu ke mak ayah Mia yang Mia nak bersalin ya?

Eddy masuk ke dalam bilik persalinan, memberi kata kata semangat kepada Mia. (Yang lawak mamat ni tak boleh tengok darah lak), Lepas tu Aina pula masuk mengantikan Eddy. Oh kita ke Indonesia pula bertemu Encik Haikal. Haikal pergi jumpa pakar sakit mental. (Haha, tunjuk lengan je pakar sakit mental…tak tunjuk muka pun..musti voice over bahasa Indon tu mintak buruh pakai topi kuning tolong bacakan). Haikal macam dah insaf. (aku dah kata dia pernah jumpa Pakar ni sebab Voice over tu kata ‘sessi kitakan telah tamat dulu’) lebih kurang macam tulah.

Sasha lepak atas katil dia. Layan youtube Haikal. (Ari ni aku try cari dalam youtube haikal707 dah tak ada pulak…delete dah ke bang?) Haikal minta maaf dengan setulus hati dan minta nak jadi kawan Sasha.

Kemudian ditunjukkan adegan di hospital Pusrawi pulak. Puteri borak borak dengan Aina. (Yang ni memang best perbualan dia). Setiap anak yang dilahirkan bawak rezeki, Kemudian Puteri tanya Aina, macammana pula dengan anak angkat. Kemudian Aina jawab ‘in that case, mak ayah angkat itulah yang membawa rezeki kepada anak angkat tersebut’. Kemudian Sasha datang, Atoi dan Ling pun datang.

Eddy keluar minum dengan Sasha. Bercakap pasal Irwan dan Haikal. Sasha macam nak pilih Haikal je. Huh aku tak setuju! Lelaki yang kaki keganasan takkan pernah berubah. Diaorang hanya insaf sekejab lepas tu akan jadi ganas kembali!

Mia selamat lahirkan anak. Dayang, J dan Zie duk berteka teka kat kedai mamak apakah jantina anak Mia. Masa Puteri berdiri dengan Aina kat tepi baby punya room dah tulis ‘boy’ So tak adalah surprise sangat masa diaorang pergi beli hadiah betting samada laki ke perempuan tuh. Puteri pula cakap dgn Aina dia dah ready nak bertunang.

Semua berkumpul di hospital. Cakap cakap skit. Disebabkan Dayang betul tekaannya maka Dayang menjadi orang pertama boleh pegang anak Mia. Puteri minta diri nak balik sediakan makanan untuk maybe propose Reza kot? Kemudian adegan Mia dan Eddy je kat bilik hospital. Adalak bunga api nampak dari luar tingkap. Kemudian adalah adegan ini ‘Oh…hampir terlupa Merdeka, so your baby must be Merdeka boy’ Adeh…selalunya bunga api dia pasang malam menjelang 31 Ogos. Which mean baby tu lahir on 30 Ogos. 30 Ogos bukan hari merdeka la cik abang kakak.

Aina pula menjemput Riki dari KL Sentral. Riki kata dia tak sanggup berjauhan dari Aina dan sungguh tak romantic propose Aina tengah tengah makcik Aina itu memandu kereta. Hahaha

Reza balik ke rumah selepas dihubungi oleh Ayu yang mengatakan rumahnya dimasuki pencuri. Reza yang awalnya ada temujanji untuk makan makan di rumah Puteri bergegas balik. Sampai rumah, tidak ada sebarang tanda pecah masuk. Hanya ada mek gedik Ayu si bitchy sedang berkemban. Sekali ada org jabatan agama pula ketuk pintu. Kenalah mereka tangkap khalwat. (hahahaha padan muka, sapa suruh bagi perempuan masuk dalam rumah..yang bujang bujang tu please la….bawak jantan bawak pompuan masuk rumah..kena ambush dengan jabatan agama mulalah cakap tak buat apa-apa…huh)

Puteri pula melanguk depan meja makan tunggu Reza…to be continue

3 comments:

Anonymous said...

bodoh lah ayu tu... geli aku... nape lah kena ada org mcm tu skali dlm citer ni....sakit hati betul.. she's a little bitch... i hate her character and i hate the face of the actress.. is there anybody out there who would be that sick? well i guess if they could come up with that idea for her character i guess they might have gotten the inspiration from somewhere, am i not right? sickos!!!

kasorrga said...

aku mmg ske la body si Ayu tuh... sungguh menggiurkan...
kalo aku...dah terkam dah... muahahahhaha...

p/s: dosa weh zina... subhanallah

ezza erisa said...

anon,
actress yang ko tak suke tu...ikut paper penah jadi miss malaysia terakhir tuh..kekeke....lawak je...rupa cam tu leh jadi miss malaysia..oh pleaseee..

kayu...isk isk isk....tobat weh...pose2 ni....hahaha