Monday, September 10, 2007

Gol dan Gincu Musim 2 Episod 10

Image Hosted by ImageShack.us


Shasha dah masuk internship kat syarikat Irwan itu. irwan bagi tugasan untuk buat beberapa perubahan kepada sebuah banglo di Banding. Semasa membuat tugasan tersebut, Shasha menyedari yang pelan tersebut melangkaui sempadan tanah (aku ingat misteri apalah sebab bunyi muzik latar macam menakutkan gile). Sasha jumpa Irwan, Irwan minta Sasha siasat dengan Pejabat Tanah. Walaubagaimanapun, Sasha tidak faham apa itu Pejabat Tanah sebab Sasha pergi tanya Dayang yang berasal dari Banding. Yang di confirmkan oleh Dayang yang tanah tersebut memang tanah dusun dan bersebelahan dengan tanah wakaf kubur. Makanya banglo Sultan Brunei (sebab besar banget tu) telah menyalahi undang-undang. Sasha terdesak untuk memberitahu keadaan tersebut tetapi Irwan tidak ada di pejabat dan Sasha terus berjumpa dengan senior partner syarikat dia bekerja only to found out…that kalau dah orang Pejabat Tanah dah luluskan, kita tak payah nak risau apa-apa.

Ok, itu pasal Sasha. Pasal teman lelaki Sasha pula yang hidupnya di dalam bilik sahaja itu. Haikal begitu tertekan dengan apa yang berlaku dalam hidupnya apa bila Sasha meminta putus sampai dia terfikir untuk membunuh diri dan asyik berkurung di dalam biliknya (well masa dia bercinta dulu pun , life dia dalam biliknya sahaja juga). Dia kemudian berjumpa pakar kaunselling (dan rasanya dia ni memang ada penyakit mental kot pasal aku dengar doktor tu kata ‘good to see you AGAIN’, mean dia dah penah jumpa la kot sebelum ini)

Reza pula memulakan internshipnya di sebuah law firm dan baru mengetahui yang Ayu psiko itu juga membuat intershipnya di syarikat berkenaan. Well ayu ni memang bitchy lah. Gedik macam kambing. (well maaf encik kambing biri-biri..jangan jadi zombie lak). Masa dia mengedik dalam pantry dengan Reza, dia kata nak buat air..tapi lepas ugut Reza untuk berkenalan dengan Ikan, dia tinggalkan cawan kosong atas meja lak.

Puteri perasan yang Reza lain macam sejak memulakan internshipnya. Tak lama lepas itu, dia dapat tahu Reza membuat internship bersama Ayu. No wonder muka Reza adalah muka trouble. Puteri dan geng ke gelanggang futsal. (tak main pun, lepak tepi padang je borak-borak). J pula nak masuk One In A Million (bagus lah promote, rasa cam suam suam kuku je program ni sekarang, sementelah semalam dan kelmarin adalah sessi ujibakat di Times Square) dan mengajak Dayang menemaninya. Heheh bab ni lawak, apabila Dayang kata ‘bab tunggu dalam barisan lama-lama ni dia malas’ Dulu tak beratur ke dalam nak joint AF? kekekeke.

Macam yang dijangka Dayang berjaya manakala J gagal. Kelakar bila tengok Syafinaz dan Paul Moss dalam Gol and Gincu (as juri OIAM of course). Dayang decide tak nak teruskan sebab nak jadi orang biasa. (HAHAHAHAHAHA) Ikan pula dah terkena gedikan ayu.

Suatu hari Reza balik lambat dari kerja (well intern balik lagi lambat dari staff, kagum!) ternampak Ayu baru lepas project (kot) dengan senior partner. Siap nak sambung dekat rumah tu….continueeeeeee

2 comments:

Wawa said...

wah baru lepas projek eh?

hahaha

gila ah cite nih

ezza erisa said...

hahaha nak tiru drama barat...
maklumlah..drama dah speaking..apa salahnya masukkan adegan adegan kebaratan sedikit..