Monday, August 27, 2007

Pengertian Merdeka Bagi Warga Kuala Lumpur

Apa? Jalan tutup? Raptai hari merdeka? Bila mula? Tutup sampai bila? Fakap lah raptai. fakaplah jem. fakap lah segala-galanya. Sepatutnya aku dah rasa biasa dengan jem malah apalah Kuala Lumpur kalau lengang macam padang bola. Orang Kuala Lumpur dah terbiasa dengan kesesakan sampaikan kalau tak ada kesesakan mereka akan terasa pelik. Tetapi hari ini, kesesakannya bukan kesesakan biasa, ianya kesesakan luar biasa. Sampai DBKL dan polis pun tak tahu nak lepaskan belah mana dulu sebab kereta tak bergerak-gerak pun.

Kenapa tahun ini kesesakannya melampau??? Sebab tahun-tahun sudah...perarakan di Putrajaya MALAH tahun ini juga di war-warkan di Putrajaya siap ada banner yang kelihatan di sana sini mengajak warga Klang Valley ke Putrajaya meraikan perarakan di Putrajaya...Tiba tiba sahaja berubah????? Ke KUALA LUMPUR pulak?? Kenapa? Tak tetap pendirian betul.

Gambar hasil cilokan seorang forumner cari Board Current Issues (wombat). Selain gambar perarakan di Jalan Raja Laut, sila lah juga perhatikan ke circle merah di tepi sebelah kanan, warga Kuala Lumpur yang menderita tekan clutch di Jalan Kinabalu. (ps: itu baru jalan Kinabalu, belum tunjuk jalan-jalan lain lagi tuh

Image Hosted by ImageShack.us

1 comments:

encik fakap said...

nak buat macam mana, supreme mastah Prime Minister Abdullah nak buat kat dataran merdeka gak. Dia kata dia ada kat dataran merdeka masa Tunku Abdul Rahman masa tu laungkan MERDEKA!!!


btw, speech dia pada malam merdeka tu sungguh hampeh, berterabur... lepas tua asyik repeat point jek.. rasa macam nak suruh dia turun dari stage tu.

shithax!