Wednesday, July 25, 2007

New Sedan Proton!

Image Hosted by ImageShack.us


Proton Baru! Strategi pemasaran yang pelik. Sungguh aneh. Setakat menyiarkan sneak preview rupa bentuk model terbaru Protondalam gelap(yang aku rasakan adalah gen2 yang dipanjangkan sedikit) terus ditawarkan untuk tempahan.

About the new addition to our Proton family …
•The official launch will happen mid August, which means the car can be viewed from the 15th August onwards.
•The name of the car will be revealed on the official launch date.
•The soft launch of our new car on the 21st July 2007 means we are now open for bookings.
•Customers are invited and encouraged to book their cars now to avoid being on a long wait list!
•The booking fee is RM 500.
•The booking fee is transferable but strictly non-refundable.

Apakah strategi pemasaran Proton? Adakah orang yang begitu taksub dengan model proton maka dengan hanya melihat iras-iras sudah ingin membelinya? Dan yang lebih menakjubkan, tempahan telah boleh dibuat sekarang! Ya yuran penempahan ialah sebanyak RM500. Dan strictly non-refundable.

Kami masih belum pandu uji, kami masih belum melihat rupa bentuknya. Bagaimana kalau kami berubah hati setelah rupanya direveal pada 15/8 nanti? Ya yuran boleh dipindahkan ke kereta lain tetapi STRICTLY NON-REFUNDABLE? Hoho

“Customers are invited and encouraged to book their cars now to avoid being on a long wait list! “

Harganya murah untuk versi 1.6L. Kalau bentuknya seperti gen2, aku rasa ramai akan berminat untuk membelinya. Rekabentuk gen2 memang cantik.

More Info about this car click here

5 comments:

sebol said...

Kalau bua macam iphone boleh gak,
iklan dah keluqr, cara guna dah keluar, boleh prebook.

somebody yg berfikiran seperti steve job dalam proton.

ezza erisa said...

maybe skrg kereta sama tarap ngan handphone kot? hehe

Anonymous said...

sekurangnyer proton tak re-brand balik model2 yg telah dichop kat jepun....

perasan tak perodua tipu customer msia dgn re-brand balik jenama model daihatsu...so..nak bangga buatan msia??naaahhhh....!!belakang derang ader 2 big jepun comp.hehehe...

to proton and perodua.....hahhahaha org msia memang tak pandai design keta.....

kalo ceduk pandai lar......hehehehehe

Anonymous said...

buat masa neh...proton cuba design keta baru....tarak mitsubishi....

terbukti..failed giler dari segi design.....

hehehehehe

ezza erisa said...

anon..
heheh tapi org Pakistan admirer gile ngan Protong ni...terutama Gen2
dtg mesia siap snap photo byk2 banyak balik tepek kat website

yang tak tahan tu siap cakap rakyat Malaysia bangga dengan ciptaan sendiri..dari gambar yg dia snap kat highway...4 out of 6 pakai kete local..

padahal..kete local je mampu milik oleh segolongan besar rakyat...selepas harga kereta lain di UP secukup rasa...hahaha