Monday, July 16, 2007

Gol dan Gincu Musim 2 Episod 2

Image Hosted by ImageShack.us


Aku amat enjoy dengan episode kali ini walaupun aku masih tertanya-tanya kemana perginya Kelisa Puteri dan digantikan dengan Merc merah yang come from nowhere. Mungkin disebabkan ketiadaan watak ayu di psikopath itu yang menyebabkan episod ke dua ini lebih menarik. ;)

Mengisahkan pasal J yang bertudung terserempak dengan Zie. Aku suka dialog mereka di perhentian bas. Memang bahasa muda mudi. ‘Bodoh, aku nak pergi kerjalah’ Lakonan mereka semua nampak santai. Macam satu kehidupan yang nyata.

Zie terserempak dengan J yang bertudung nak pergi kerja, Zie snap photo J dan tunjukkan pada kekawan mereka yang lain. Mana Kartini pergi ya/ Sudah dua episod, dia belum kelihatan lagi. Shasha dan Haikal dengan masalah mereka. Apapun aku rasa couple berdua ni sooooo sweet.

Kisah kali ini agak ringan, mengisahkan pasal Puteri berpindah ke rumah baru untuk mendapatkan feng shui yang lebih baik di bantu oleh rakan-rakannya yang lain. Rakan-rakan Puteri saling mengusik mama Puteri supaya mencari teman lelaki baru memandangkan beliau sudah lama keseorangan. Rizal kehilangan pil HIVnye. Apapun memang banyak adegan kelakar. Terutama masa J kantoi dengan penyelianya selepas tukar baju. ‘Ambil air semayang’ ‘Ya Allah, berapa tan dosa aku menipu ni’ Hee

Enjoy! Sesiapa yang tidak pernah menonton gol dan Gincu silalah tekan alat kawalan jauh anda ke saluran 8tv setiap ahad pukul 10.00 malam. Tak rugi. Cerita biasa mengenai remaja biasa.. Bukan macam cerita samarenda, balik balik berkisarkan mengenai CEO company besar (walaupun umur baru mencapai 18tahun)

Oh tontoni juga ‘The Firm’ (the apprentice Malaysia version) di ntv7 pukul 9malam hari ahad. Selama ini kita begitu inspired by the apprentice. The Firm juga menarik untuk tontonan peminat the apprentice. Instead of You’re Fired, The Firm menggunakan term ‘You are terminated’ (Maybe kerana mentor setiap kumpulan bukan merupakan pengarah yang bakal mengambil pemenang The Firm sebagai pekerja mereka kerana syarikat yang akan mengambil pemenang bekerja masih dirahsiakan. Aku punya feeling mengatakan ia company besar, mungkin Intel? Kerana Intel penaja utama, mungkin juga Burger King? Argh…kita tungguuuuuuuuuu)

8 comments:

Jis said...

erm, bukan kartini mmg sambung blaja kt oversea ke? jt UK. sama macam Azah dulu tu. the same place if i'm not mistaken.

paNavia said...

yap, dlm 1st episode zie ngan ling ada mention yg sarah pegi sambung study kat uk..

ezza erisa said...

aa iye ke? mungkin aku telah miss masa dia sebut tu..hee...

Anonymous said...

u juga follow "THe Firm"?

bolehlah komen kat http://thefirmntv7.blogspot.com

ezza erisa said...

yes follow juga

after third episod i think..

quite interesting, but I dun like ernie style. he act like he know everything..mr know it all?

Anonymous said...

if not ernie, then who you like most?


From now on, everyone can :

Vote for : Who's your favorite contestant in THE FIRM?

Vote for : Who will be terminated in the next episode?

Vote for : Who will be the winner of "The Firm"?

http://thefirmntv7.blogspot.com

ezza erisa said...

if not ernie, then who you like most?

honestly i dun have any favourite contestant.;)

i just enjoy the show.

i think the winner, either keng teck or joel. both of them are good team leader.

Anonymous said...

The Firm ada blog sendiri di TV.com http://www.tv.com/the-firm/show/74657/summary.html