Monday, May 28, 2007

MY BLOOD GOES UP

Image Hosted by ImageShack.us


Ok, please ignore my stupid, unprofessional hand drawing as I am sucks doing that. Oh before that, please read my declaration, I am suck at drawing, singing and bowling.


Pada hari sabtu, dalam perjalanan balik dari Midvalley ke rumah selepas menonton Pirate of the Caribbean di Jalan Jelatek berhadapan dengan LRT Jelatek maka kejadian ini berlaku. Kejadian apa? Kejadian ketidakpandaian rakyat Malaysia bagi signal la. Apa lagi?


Ok...as per picture, aku berada di lorong kanan, dan sebuah teksi (yang selepas ini aku akan panggil teksi bangang) berada di lorong kiri. Oh teka apa yang terjadi selepas itu? Teksi bangang ini rupanya nak masuk simpang. Dengan penuh bergaya dia potong depan aku (OF COURSE WITHOUT SIGNALING) masuk menyilang ke lorong untuk masuk simpang. Nasib baik aku perlahan sebab baru lepas dari lampu isyarat.


Dan kemudian, apabila aku hon, dia boleh berhentikan kereta dia tengah2 jalan menghala ke jalan terus. Dan apabila aku hon dia gila babing, dia boleh elak ke tepi sikit masuk lorong untuk membelok dan sebaik aku melewati kereta dia, dia siap dengan tangan-tangan tanda maki aku? Whatla? Mentol? Stupid? Idiot? Moron? Mad? or mental sickness? Sebab dia selalu berada dijalan raya maka jalan raya tu bapak sedara belah tokki dia yang punya? Blah....


Terang-terang dia yang salah sebab dia bangang maka dia tak tahu bagi signal, aku bukan takmahu bagi jalan tapi aku alergik sikit kalau jenis yang tak tahu bagi signal ni.Dan terang-terang dia yang salah, dah tahu nak masuk simpang ke AU, apa ke bangang duk arah jalan nak pergi terus?

Oh...not applicable to all taxis only for that particular stupid idiot moron taxi driver only. TQ


3 comments:

Anonymous said...

taxi driver tu mmg moron habihhh...:p

tergelak baca statement cik ezza tu...

-kak na-

Anonymous said...

berhati-hati dengan driver teksi..terutama yang dah berumur..diarang dah tak peka dengan keadaan sekeliling jalanraya

~venomie~

ezza erisa said...

v..itula masalah problemnye
bila kita hon..kita pulak yg nampak salah dan rude...