Monday, March 26, 2007

Mr Bean Holiday (Chermin)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Midvalley; 24/3

Semperna birthday cik deida, kami berlima keluar layan wayang. rasa dah jadi acara rasmi tengok wayang kemudian open table. (berlima = aku, deida, kakmi, nur n shuria mentari) hehehe

Dari tajuk pun dah tahu, its about Mr Bean nak pergi holiday. Dia menang cabutan bertuah dan dia boleh travel ke Perancis untuk pergi ke pantai di Cannes. Dia juga mendapat sebuah handycam dan duit belanja. So kiranya dalam movie ini, dia kekononnya merakam journey ke Perancis dia dengan handycam dia lah.

Tapi macam-macam kejadian yang menghalang dia dari sampai ke pantai yang ingin dikunjunginya. Macam-macam masalah yang membawa kepada cerita lucu.

Apapun, cinematografi filem ini amat cantik!

Aku suka banyak babak dalam movie ni

Sapa tengok sahaja boleh imagine apa yang kelakar

1. Time Mr Bean kayuh basikal nak kejar tiket bas dia. Selamba potong sekawan pelumba basikal


2. Time Mr Bean tunggu tepi jalan untuk minta tumpang, gila lama basikal berkuasa enjin tu nak sampai. sempat tertidur2 Mr Bean kat tepi jalan. Selow banget motor itu


3. Time tayangan perdana filem Clay Arson tu. Director dia, producer dia, pelakon dia..semua babak muka dia. kira mamat ni gila glemer lah. duk ulang ‘nothing, nothing, nothing, nothing’ dekat 20kali. Surprisingly, though, Clay's film-within-a-film could have been funnier.)


4. Time makan kat restoren perancis.

Banyak babak-babak kelakar, jangan suruh aku review. It’s a simple movie. Its about Mr Bean going to the beach. Seriously, you will have fun watching this simple movie.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


oh.ada permintaan review chermin? sorry, aku tak dapat tiket free, as far as I know from the people who watched it, it’s a totally disaster so aku takkan membazirkan my 10bucks to watch that movie.

dari iklan, nampak menarik cuma aku tak faham kata ni citer zaman dulu-dulu. kisah orang melayu dulu-dulu yang pakai sihir tuk revenge etc. tapi eee..maaflah chek ni bodoh…dah tak ada ke pelakon muka melayu tuk diketengahkan? kenapa pakai muka mat salleh tuk jadi orang melayu? aku bukan against Deanna yusof or Natasha Hudson tapi aku rasa patutnya bagi kat yg betul2 berwajah melayu lah..

0 comments: