Wednesday, February 21, 2007

Ghost Rider @ The Mines On CNY

Photobucket - Video and Image Hosting

Layan cerita ni di The Mines. Masa hari raya Cina sambil usha telefon bimbit baru. Motorola K1 menarik dimata ini..Original (bukan set AP tanya kat the Mines price agak pricy la bagi aku yang sentiasa kering tak basah-basah ni..RM1099, original set)

Sementara tunggu waktu wayang bermula, sempat ronda ronda keliling Mines. Walla, banyak kedai tutup. Hari Raya la katakan. Tapi ada gak chinese yang buka kedai. Eh..dorang ni tak beraya ke? Takde famili? Tiket bas habis? Aku tengok tabah je, takde meraung-raung pun kena kerja di hari raya...hehehe

Ok, masuk tengok wayang. Itik kata tak best.. Aku pun takde la high expectation. Kang kuciwa lagi.tapi separuh jalan movie, aku duk ternanti-nanti part tak best..tarak pun tik...Seme best sahaja.

Pasal seorang pelagak ngeri, ngan ayahnya. Bercinta dengan seorang awek. Ayah dia ada kanker (bahasa Indon nih). Ada evil datang, kononnya boleh pulihkan keadaan ayah dia dengan syarat dia buat perjanjian dengan evil tu..ala2 cerita Perjanjian Syaitan. Tapi dia pun tatau apa isipadu surat tu. Esoknya ayah dia sembuh tapi...esoknya juga ayah dia mati time buat lagak ngeri. Dia sedih syahdu keciwa etc. Pehtu dia jadi pelagak ngeri yang mabeles. Eksiden langgar dinding pun selamba bangun, death cheater orang panggil dia. Dia dah tau..dia tak sama cam orang lain..

Dihari ulangtahun kematian ayah dia, dia jumpa awek dia dulu. Dan hari yang sama dia buat lompatan melepasi helicopter..fuh..canggih!. Peh lompat heli, terus gi kejar awek dia ajak dinner. Awek dia pun setuju...Malam tu..dia berasap..hehehehe..berasap betul..bukan panas baran..dia berasap2..lepas tu dia jadi ghost rider...


Tapi masa last last tu aku pelik gak, masa awek dia sentuh pipi dia..tak terbakar ke tangan awek dia..masa tu muka dia berapi tuh. Dan cerita ni ada banyak part kelakar. Terutama bila part dia baru jadi Ghost Rider. Dan masa dia cerita kat awek dia kenapa dia tak muncul masa malam dia ajak keluar dinner tu..kekekek


Malas nak spoil...yang best..ayat dia 'Let's ride' dia start engine motor, terus fuh....kepala berapi.....


Photobucket - Video and Image Hosting

1 comments:

Anonymous said...

aper aper pon awek mesti maintain sexy tahap gaban...eva mendez la katakan...:p

-kak na-