Monday, July 10, 2006


mcm biasa..lama tak update blogxtually..tak ada cerita menarik..nak tulis apa..setakat datang office...balik umah..tgk tv...tak menarik untuk di infosharingkan...

kali ni nak bercerita pasal lawak bodoh yang sometimes adala aku terbuat...biasala..aku ni memang jenis tah hapa2 skit....born to be tah hapa2..

1. masa ni ngah study diploma kat ganu. ada la pasaraya kat KT tu yang bernama 'Hock Kee Seng' (kalau salah tlg betulkan ejaan..aku tau sebut je)...kalau nak naik tingkat atas, kena lalu bahagian produk kecantikan..aisey...kalau dah lalu..mestila jeling2 jugak..takkan lalu sambil pejam mata..dah seperti biasa..tempat macam ni..ada la promoter dia..yang sesekali terlebih pulak gaya nak menjual nye..jeng jeng jeng...tgh2 nak lalu tu..aku berenti jab..jeling barang...

promoter: ya dik (masa ni org panggil adik lagi...skrg org panggil akak dah)..nak apa dik...pencuci muka? losyen? adik nak apa?

berapa kali tah dia ulang ayat nak apa tuh....sehingga aku rasa....annoy sungguh

[adik a.k.a aku]: nak lalu...

cepat2 je aku berlalu..takut kena sekeh....muka promoter tu bengkek je...sapa suh tanya aku nak apa...

hahaha


2. ni kejadian terbaru la..berlaku semalam..masa kat hypermarket giant ulu klang. tiba2 je ada org dtg hulur sijil simpanan premiumkena carum berapa2 ringgit tuk leh tercalon masuk dalam cabutan hadiah2 besar..memula tertarik menarik la ngan offer dia..sempat la kena pi duduk ngadap org yg menjual..bila dia promo2...suh bayar RM199 ..tuk cabutan kete semua..aku kata tak berminat..

[promoter]: rugi ni..kalau masuk..kang ada rezeki..dpt menang kereta[aku a.k.a aku]: taknak aa..saya dah ada kereta

promoter tu muka bengkek je dengar akunye jawapan

wahahah..berlagak siot jawapan.....cabutan tu...menang dpt CLK..aku ada SLK (small little car)...wahaha..kalau la promoter tu tgk kete aku.mau dia kata..budak ni riak tah apo2.....dah tu..aku tak berminat..cakap tak berminat duk push lagi leh menang kereta....

3. ni pun kejadian lawak bodoh dari aku....suatu malam..lepak makan kat bangi lama(depan infra) ngan zam ngan kak hada. zam n aku sibuk meriak pasal mee bandung nye yg sedap tu dan meniklankan nye kepada kakhada. agar dia pun order gak...sementara tunggu order tu dtg....kak hada tanya...

[kak hada]: camne rupenye mee bandung tu?

[aku a.k.a aku]: ala akak penah tgk air bandung tak {ngan muka serius ni}, rupe dia camtu la..tapi sedap kak

[kak hada]: oo iye ke....tak penah pulak akak tgk mee kaler pink

[aku a.k.a aku]: laa kesiannya akak..takpe..jab nanti kan akak tgk...

[kak hada]: tak sabo ni

[aku a.k.a aku]: akak!!...akak percaya ke?

[kak hada]: dah ko cakap..mestila percaya

[aku a.k.a aku n zam]: marilah gelak kat kak hada

kak hada muka blur..kena tipuwahahahaha

cukup la dulu tuk kali ni..lenkali tulis lagikaku malas nak wat entry sebab aku rasa..susah betul nak edit blogspot nihuh

4 comments:

Anonymous said...

ada bakat ni...kengkadang lawak tu secara spontan je kan...

itek said...

kakakakaa...ko memang dilahirkan jd pelawak la ezza.. padan la mak aku leh gelak terkekek bila dgr ko ckp... merapu dan lawak bangang..adoi..ilang tensen aku di petang ari ni
:D

gepren said...

Baik mu jd pelawak je la.. bweheheeh!

Hoi.. takkan ni je entry mu?
Pemaleh btui.. ahaks!

Anonymous said...

tak update ke erisa..